miercuri, 11 noiembrie 2009

Sos Pesto ~ Pesto alla genovese

IMG_0187_

Acest sos este originar din Genova, regiunea Liguria - nordul Italiei şi se mai numeşte şi pesto alla genovese. Este un amestec puternic aromat de busuioc verde, seminţe de pin, usturoi şi brânză parmezan însoţind o multitudine de preparate cu influenţe italiene: paste, salate, combinaţii cu carne sau fructe de mare, aperitive şi câte şi mai câte…

Timp: 10-15min

Porţii: 3-4

Ingrediente: 30 frunze de busuioc proaspete (cam o cană mare), 30g seminţe de pin (se pot înlocui cu caju, alune sau nuci dar se va schiba uşor gustul), 20g parmezan ras, 70ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Astea sunt ingredientele mele… Am înlocuit seminţele de pin cu alune caju de data aceasta dar cu siguranţă o să caut mai insistent seminţe de pin pentru următoarea tură ;)

IMG_0175_

Adăugăm în roboţelul de bucătărie usturoiul şi seminţele de pin (respectiv alunele) şi mărunţim. Urmează frunzele de busuioc, continuăm să tocăm.

IMG_0176_ IMG_0178_

Adăugăm apoi parmezanul şi la final uleiul de măsline.

IMG_0180_ IMG_0182_

Gata pesto ;)

IMG_0183_

Putem păstra până la 10 zile în frigider sau până la 2 luni în congelator. Transferaţi sosul într-un borcănel cu capac şi acoperiţi cu ulei de măsline să nu oxideze până în momentul folosirii.

Pe curând!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails