Acest sos este originar din Genova, regiunea Liguria - nordul Italiei şi se mai numeşte şi pesto alla genovese. Este un amestec puternic aromat de busuioc verde, seminţe de pin, usturoi şi brânză parmezan însoţind o multitudine de preparate cu influenţe italiene: paste, salate, combinaţii cu carne sau fructe de mare, aperitive şi câte şi mai câte…
Timp: 10-15min
Porţii: 3-4
Ingrediente: 30 frunze de busuioc proaspete (cam o cană mare), 30g seminţe de pin (se pot înlocui cu caju, alune sau nuci dar se va schiba uşor gustul), 20g parmezan ras, 70ml ulei de măsline
Mod de preparare:
Astea sunt ingredientele mele… Am înlocuit seminţele de pin cu alune caju de data aceasta dar cu siguranţă o să caut mai insistent seminţe de pin pentru următoarea tură ;)
Adăugăm în roboţelul de bucătărie usturoiul şi seminţele de pin (respectiv alunele) şi mărunţim. Urmează frunzele de busuioc, continuăm să tocăm.
Adăugăm apoi parmezanul şi la final uleiul de măsline.
Gata pesto ;)
Putem păstra până la 10 zile în frigider sau până la 2 luni în congelator. Transferaţi sosul într-un borcănel cu capac şi acoperiţi cu ulei de măsline să nu oxideze până în momentul folosirii.
Pe curând!
esta recta me encanta
RăspundețiȘtergerela receta: sos pesto__pesto a la genovese__ME ENCANTA
RăspundețiȘtergere