V-am zis mai demult că îmi place spanacul nu? Aşa că am revenit în forţă cu spanacul în meniu. Azi pilaf…
Timp: 40min
Porţii: 2
Ingrediente: 200g spanac proaspăt (sau congelat), 1 cană de orez (nu l-am cântărit, puneţi mai mult sau mai puţin în funcţie de preferinţe), 20g unt (înlocuiţi cu ulei dacă îl doriţi de post), 1 lingură de smântână (opţional), sare, piper, cimbru
Mod de preparare:
Spălăm, curăţăm şi opărim spanacul în apă fierbinte cu sare.
Îl scurgem, apoi îl tocăm şi îl călim în unt sau ulei. Adăugăm orezul spălat în trei ape, sarea, piperul şi cimbrul.
Apă adăugăm după regula: o parte orez, trei părţi apă. Ţinând cont că şi spanacul mai avea ceva zeamă o să punem cam 2,5 părţi de apă. Lăsăm pe foc la mic până începe să fiarbă şi apoi dăm la cuptorul încins la mediu pentru 20-30min până e fiert orezul şi scade zeama. Putem adăuga o lingură de smântână înainte de a-l da la cuptor dar nu e obligatoriu.
La final…
Yamy, ador spanacul şi ador pilaful, combinaţia celor două nu poate fi decât divină…
Poftă bună şi weekend plăcut!
Yamyyyyyy si mie imi place foarte mult spanacul cu orezul...eu cand il prepar nu il bag la cuptor il fierb pe foc.
RăspundețiȘtergerearata bestial !
RăspundețiȘtergereNota 11, am mancat vreo 3 portii si inca mai am pofta :)!
RăspundețiȘtergereSuper reteta !Ce poate fi mai bun decat spanacul in combinatie cu orezul.
RăspundețiȘtergereReteta e buna si pentru copiii !
Felicitari celor ce au pus-o pe blog !
Nota maxima !!!