Prăjiturica asta o ştiu de foarte mult timp. O mâncam la finuţele mele, tanti Marcela o făcea aşa de buunăă… Când am văzut reţeta pe blogul de prăjituri al Mihaelei am zis că neapărat trebuie să o fac şi eu, mai ales că e atât de uşoară…
Iată reţeta Mihaelei uşor modificată:
Timp: ~1h
Porţii: 10 (~27 buc)
Ingrediente:
Blat: 200g zahăr, 100g unt, 2 ouă, 2 linguri miere, 200 ml lapte, 1 praf de copt, 400 g făină
Glazură: 200 g zahăr, 100 g unt, 200 ml lapte, esenţă rom( 10 ml), 3 linguri cacao, ~200g nucă de cocos
Mod de preparare:
Albuşurile se bat spumă cu zahărul iar galbenuşurile se amestecă cu untul, laptele şi mierea. Se îmbină cele două compoziţii şi se adaugă făina amestecată cu praful de copt.
Tapetăm o tavă adâncă cu unt şi făină sau cu hârtie de copt şi turnăm compoziţia.
Coacem la foc mic 25-30min până trece testul scobitorii şi lăsăm să se răcească în tavă.
Între timp pregătim glazura: toate ingrendientele (mai puţin nuca de cocos) se pun la fiert şi amestecăm uşor până dau în clocot. Lăsăm să se răcorească.
Când s-a răcit blatul îl răsturnăm pe o planşetă şi îl tăiem cuburi. Blatul meu a ieşit mai maroniu fiindcă am folosit zahăr brun de trestie, e mai sănătos decât cel rafinat.
Buun, acum nu rămâne decât să scufundăm fiecare pătrăţel în glazură şi apoi să le tăvălim prin nucă de cocos.
Să aveţi nucă de cocos din belsug, se consumă destul de multă la tăvălire ;)
Au ieşit atât de multee… şi buunee…
Poftă bună la tăvălite!
iamiiiiiiiiiiii
RăspundețiȘtergeresuper.....arata ffffoarte bn
arata bn si este foarte usoara.............delicioasa si buna e mancat repede pana nu mai ramane nimik
RăspundețiȘtergerehmmmm
RăspundețiȘtergereiami iam :o)
ffoarte bun chiar merita facuta
RăspundețiȘtergere