duminică, 7 iunie 2009

Ciorba de porc cu taitei

IMG_3315

Ciorbita, ciorbita ce buna… ca la mama acasa!

Clasica ciorbita de porc iti incalzeste sufletul si iti potoleste pofta de mancare romaneasca asa cum numai in bucataria mamei gasesti ;)

Timp: 1h

Portii: 4

Ingrediente: 400-500g carne de porc cu os, 1 ceapa mica, 1 morcov mic, 1/4 ardei gras, 1 felie telina, 1 rosie (2 linguri suc de rosii), 2 cartofi, o mana de taitei, leustean, patrunjel, 1 lingurita bors praf (200ml bors proaspat), 1 ou, 1 praf de voie buna :P

Mod de preparare:

Spalam carnea si o tinem cateva minute in apa rece cu sare. Inlocuim apa si punem la fiert la foc mediu. Eu am avut 6 osisoare cu carnita de la niste cotletele de porc care au sfarsit pe gratar.

IMG_3213

Cand incepe sa fiarba se va forma spuma deasupra pe care o culegem cu spumiera sau cu o lingura. Dupa ce a dat in cateva clocote si am curatat toata spuma de deasupra punem urmatoarele legumele rase sau taiate marunt: morcovul, ceapa, telina, ardeiul

IMG_3215

IMG_3216

Adaugam putina sare si lasam sa de-a intr-un clocot. Adaugam apoi cartofii taiati in patru, sucul de rosii (sau rosia data prin razatoare) si leustean (norocosi cei care au leustean proaspat). Se mai poate adauga si putina loboda, stevie…asta tot pentru norocosii care au de unde sa le cumpere :(

IMG_3222

Dupa ce mai clocoteste ciorbica odata adaugam taiteii. Eu am avut niste taitei facuti in casa cu alta ocazie pe care i-am pus la uscat si s-au conservat foarte bine.

IMG_3224

In ultimul clocot adaugam o lingurita de bors praf (sau 200ml bors proaspat dat in clocot separat).

IMG_3226

Verificam daca legumele si carnea sunt fierte si inchidem focul. Adaugam un ou batut in oala si amestecam usor sa nu se faca prea multi franjuri.

IMG_3228

Presaram patrunjel tocat si leustean si gata, am terminat.

IMG_3316

Servim fierbinte cu painica proaspata sau cu mamaliguta si cu ceapa ;)

Pofta buna!

2 comentarii:

  1. dimineata,inainte de micul dejun,daca te uiti la ciorbitele astea fi sigur ca sari direct la masa de panz!adevarat,ca la mama acasa!cu multi ani in urma,aveam o colega de sarvici,"slaba-moarta",care in fiecare dimineata,la ora 6!!!manca ciorba!!!ciorba,nimic altceva!spunea ca altfel nu poate.si ganditi-va ca atunci nu era internetul sa vada minunatiile astea de retete!si mai era si..."la mama acasa"pt.ca nu era casatorita.gusturile nu se discuta dar se pot influenta dupa cum vedeti!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails