Nu pot spune altceva decat ca este un deliciu absolut. Poate ca este cea mai fina si mai delicioasa mancare pe care am gatit-o vreodata. A intrat detasat in topul celor mai reusite mancaruri ;)
Timp: 40min
Portii: 2
Ingrediente: 500g (20buc) scampis (creveti), 300g smantana, 20g unt, 3 catei de usturoi, 1-2 lingurite bulion (suc de rosii, ketchup…), busuioc, patrunjel, sare, piper, nucsoara macinata, ienibahar (aprox 10 bobite mici sau 4 mari)
Mod de preparare:
Spalam scampis in apa rece si ii punem pe servete de hartie sa se absoarba apa.
Incingem untul in tigaie si ii punem la calit.
Calim pe ambele parti si ii scoatem pe o farfurie cand carnea a devenit albicioasa si tare (nu le trebuie mai mult de cateva minute).
Deliciosi, i-as manca direct asa … :P
Sa continuam :)
In aceeasi tigaie in care am calit scampis adaugam smantana, usturoiul maruntit si putina verdeata (busuioc si patrunjel proaspat).
Mai adaugam si un varf de cutit de nucsoara macinata si cateva bobite de ienibahar. Saram, piperam si lasam focul la minim.
Amestecam din cand in cand si dupa aprox 5min adaugam 1 sau 2 lingurite de bulion in functie de cat de mult se coloreaza sosul. Ideal ar fi sa obtinem un sos roziu in ton cu scampis ;) asa ca reglati cantitatea de bulion ca sa obtineti aceasta culoare.
Dupa inca 5min in care am amestecat usor in sos adaugam scampis si inca putina verdeata.
Ii incorporam usor in sos si mai lasam pe foc cateva minute sa se combine aromele.
Asta e tot. Nu prea se observa bine din poza culoarea sosului, este de un roziu pal foarte aspectuos.
Servim cu garnitura de cartofi prajiti, orez soté sau paste.
Pofta buna la delicii!
am mancat-o la tine
RăspundețiȘtergerede mult nu am mai mancat ceva atat de gustos
am crezut ca mi se face rau de cat am mancat
este super, super
am facut si eu si mi-a iesit aproape la fel de bun.
abia astept sa ma mai inviti la masa la tine si sa ma delectezi cu aceasta mancare atat de simpla dar atat de gustoasa si de sanatoasa
sa traiesti si sa mai faci toate bunatatile
Va multumesc frumos pentru aprecieri, cu siguranta o sa va mai pregatesc creveti cand ne vom revedea. Va asteptam cu drag!
RăspundețiȘtergereMultumesc e delicios
RăspundețiȘtergere