O garnitura deosebita si plina de vitamine. Oridecateori aveti ocazia sa pregatiti un gratar/friptura va recomand aceasta garnitura de morcovi. Va imbogati farfuriile atat prin culoare cat si prin gustul dulceag-picant inconfundabil. Reteta preluata de la Amalia cu mii de multumiri.
Timp: 40min
Portii: 1-2
Ingrediente: 2 morcovi, 1 lingurita ulei de masline, 1/2 lingurita miere, 1 varf de cutit de ghimbir, 1/4 ardei iute, sare, 1 lingura de apa
Mod de preparare:
Spalam si curatam morcovii si ii taiem in doua sau in patru pe lungime.
Punem morcovii intr-o tigaie/cratita, adaugam uleiul, mierea, ghimbirul, ardeiul iute, sare si o lingura de apa. Amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pentru aprox. 30min.
Servim cald ca si garnitura cu putin patrunjel verde tocat deasupra.
Eu am servit alaturi de un gratar din piept de pui tras prin rozmarin si un sos Bechamel cu ciuperci.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu