Buna placinta asta pentru un carnivor convins :)
“Ce mere, ce branza… carnea-i cea mai buna leguma” … ar zice carnivorul mofturos care a poftit intr-o seara la placinte cu carne :P
Nu m-as fi grabit s-o fac pe loc daca nu era sa am in congelator niste compozitie de carne tocata ramasa de cand am pregatit piftelute. Asadar ati ghicit, am preparat aceasta placinta de carne cu compozitie de piftele :)
Exista insa si o reteta specifica acestei placinte pe care o voi prezenta in cele ce urmeaza cu mentiunea ca daca viitoare o voi urma intocmai ;)
Timp: 1h 30min
Portii: 6
Ingrediente:
Aluat: 500g faina, 200g unt/margarina, 150g smantana, 2 oua, 1 lingura otet, 1 lingurita sare
Umplutura: 500g carne tocata (de porc sau amestec cu vita), 1 ceapa, 3 linguri ulei, 1 ou, 1 lingura de smantana, sare, piper, condimente (cimbru, dafin, ienibahar,…)
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea aluatului.
Amestecam untul(margarina) la temperatura camerei cu 1 ou (celalat e pentru uns) si apoi adaugam smantana, otetul, sarea si faina.
Omogenizam bine aluatul si dam la frigider pentru aproximativ 1 ora.
Intre timp ne ocupam de compozitie.
Tocam ceapa marunt si o calim putin (1-2min) in 3 linguri de ulei. Adaugam carnea, sare, piper, condimente si prajim inabusit sub capac la foc mic aprox. o jumatate de ora. Daca scade zeama si carnea nu e inca fiarta mai adaugam putin apa si lasam sa scada. La final carnea trebuie sa fie fiarta si scazuta.
Lasam putin sa se racoreasca si adaugam oul si o lingura de smantana.
Ok, scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie mare.
Avem mai multe posibilitati aici:
1. fie taiem foaia in 6 patrate, le umplem cu compozitie, le pliem si obtinem 6 placintele individuale
2. fie taiem foaia in 2, umplem cu compozitie si pliem fiecare foaie obtinand 2 placinte mai mari
3. fie asezam foaia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, adaugam compozitia si acoperim cu capetele exterioare
Eu am ales a treia varianta din lipsa de timp.
Intepam putin aluatul deasupra, ungem placinta cu un ou batut si dam la cuptorul incins la foc potrivit pana se rumeneste (aprox. 30-40 min).
Obtinem o placinta rumena si apetisanta…
Servim calduta sau rece cu supliment de smantana pentru gurmanzi :)
Aluatul ramane fraged si a doua zi…e delicioasa!
Pofta buna!
Qué buena pinta tiene! Es la primera vez que veo hacer la masa así. Felicidades por el blog! Foarte buna si felicitari pentru blog! Si quieres ver algunas recetas mías te puedes pasar por http://elfogondelaperlagris.blogspot.com
RăspundețiȘtergere