joi, 11 iunie 2009

Placinta de carne

IMG_3450

Buna placinta asta pentru un carnivor convins :)

“Ce mere, ce branza… carnea-i cea mai buna leguma” … ar zice carnivorul mofturos care a poftit intr-o seara la placinte cu carne :P

Nu m-as fi grabit s-o fac pe loc daca nu era sa am in congelator niste compozitie de carne tocata ramasa de cand am pregatit piftelute. Asadar ati ghicit, am preparat aceasta placinta de carne cu compozitie de piftele :)

Exista insa si o reteta specifica acestei placinte pe care o voi prezenta in cele ce urmeaza cu mentiunea ca daca viitoare o voi urma intocmai ;)

Timp: 1h 30min

Portii: 6

Ingrediente:

Aluat: 500g faina, 200g unt/margarina, 150g smantana, 2 oua, 1 lingura otet, 1 lingurita sare

Umplutura: 500g carne tocata (de porc sau amestec cu vita), 1 ceapa, 3 linguri ulei, 1 ou, 1 lingura de smantana, sare, piper, condimente (cimbru, dafin, ienibahar,…)

Mod de preparare:

Incepem cu prepararea aluatului.

IMG_3429

Amestecam untul(margarina) la temperatura camerei cu 1 ou (celalat e pentru uns) si apoi adaugam smantana, otetul, sarea si faina.

IMG_3430

IMG_3432

Omogenizam bine aluatul si dam la frigider pentru aproximativ 1 ora.

Intre timp ne ocupam de compozitie.

Tocam ceapa marunt si o calim putin (1-2min) in 3 linguri de ulei. Adaugam carnea, sare, piper, condimente si prajim inabusit sub capac la foc mic aprox. o jumatate de ora. Daca scade zeama si carnea nu e inca fiarta mai adaugam putin apa si lasam sa scada. La final carnea trebuie sa fie fiarta si scazuta.

IMG_3435

Lasam putin sa se racoreasca si adaugam oul si o lingura de smantana.

Ok, scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie mare.

IMG_3436

Avem mai multe posibilitati aici:

1. fie taiem foaia in 6 patrate, le umplem cu compozitie, le pliem si obtinem 6 placintele individuale

2. fie taiem foaia in 2, umplem cu compozitie si pliem fiecare foaie obtinand 2 placinte mai mari

3. fie asezam foaia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, adaugam compozitia si acoperim cu capetele exterioare

Eu am ales a treia varianta din lipsa de timp.

IMG_3437

Intepam putin aluatul deasupra, ungem placinta cu un ou batut si dam la cuptorul incins la foc potrivit pana se rumeneste (aprox. 30-40 min).

IMG_3438

Obtinem o placinta rumena si apetisanta…

IMG_3439

Servim calduta sau rece cu supliment de smantana pentru gurmanzi :)

IMG_3448

Aluatul ramane fraged si a doua zi…e delicioasa!

IMG_3451

Pofta buna!

Un comentariu:

  1. Qué buena pinta tiene! Es la primera vez que veo hacer la masa así. Felicidades por el blog! Foarte buna si felicitari pentru blog! Si quieres ver algunas recetas mías te puedes pasar por http://elfogondelaperlagris.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails