Aceasta garnitura usoara si aromata a stat mandra langa o portie delicioasa de vitel Stroganoff.
Cele doua s-au potrivit de minune dar cu siguranta garnitura de orez merge combintata si cu alte fripturi, sosuri sau legume gratinate.
Timp: 20min
Portii: 2
Ingrediente: 1 ceasca orez basmati (aprox 100g), 2 morcovi, 1 felie telina, 6 cubulete de unt, 1 lingura otet de mere, sare, piper, patrunjel verde
Mod de preparare:
Curatam legumele, spalam orezul si le punem la fiert impreuna intr-o oala cu multa apa si sare.
Fierbem la foc potrivit pana se inmoaie bobul de orez chiar daca legumele nu sunt foarte fierte. E suficient sa se inmoaie cat sa poata fi taiate.
Scurgem bine orezul de apa, taiem legumele cubulete si le adaugam peste orez impreuna cu 6 cubulete de unt.
Mai adaugam 1 lingura de otet de mere, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust.
Amestecam usor si servim cald ca si garnitura.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu