Reteta apartine mamei iubitului meu. Gogoselele ies foarte pufoase si goale pe interior asa ca pot fi umplute cu diverse creme. La gust sunt foarte interesante, ai zice ca sunt facute cu branza… dar defapt nu au branza in compozitie. Aluatul e similar celui pentru eclere, relativ usor de facut si ies foarte multe gogosele.
Timp: 40min
Portii: 4 (~60 buc)
Ingrediente: 1/2 pachet de unt sau margarina (125g), o cana de apa (300ml), 1 cana de faina (150g), 3 oua, un praf de sare, ulei pentru prajit, zahar pudra, zahar vanilat
Mod de preparare:
Punem intr-o craticioara apa, untul/margarina si un praf de sare si lasam sa dea intr-un clocot.
Cand incepe sa clocoteasca luam cratita de pe foc, turnam faina si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.
Cand se mai racoreste compozitia adaugam pe rand ouale.
Amestecam bine pana se incorporeaza primul ou, apoi altul, pana le epuizam. Eu am trecut de la tel la blender ca devenise prea greu de amestecat la mana…
Punem ulei mai mult intr-un ceaunel/craticioara si cu o lingurita mica luam cate putin din compozitie ca niste galuste si le prajim.
Ele se vor umfla la prajit asa ca nu le faceti prea mari si nu puneti foarte multe deodata, nu vor mai avea loc dupa ce se umfla.
Cand s-au rumenit pe toate partile le scoatem pe un servet de hartie sa se absoarba uleiul si apoi le tavalim prin zahar pudra amestecat cu un pliculet de zahar vanilat.
Foarte bune au mai iesit… le-a mancat iubitul meu si cu ochii…:P
Si o poza in sectiune sa intelegeti de ce le zic aerate:
Nu stiu daca ati observat dar gogoselele nu au zahar in compozitie. Asa ca daca nu le mai dam prin zahar pudra la final le putem transforma intr-un aperitiv reusit umplute cu crema de branza, pateu, sau alte creme aperitiv ;)
Pofta buna!
super reteta! chiar vreau sa le fac cu crema de vanilie si la urmatorul eveniment in familie sa le utilizez si ca aperitiv!
RăspundețiȘtergereMa bucur Miha ca ti-a facut cu ochiul reteta. Sunt super bune si ies asa de multe...
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si chiar o sa le fac maine,sunt foarte bune retetele tale si multumim ca le imparti cu noi.
RăspundețiȘtergereMultumesc Diana pentru aprecieri. Spor la gogosele si sa imi spui cum ti-au iesit ;)
RăspundețiȘtergeream facut gogoselele si au iesit bune dar nau crescut din ce cauza oare,la gust au fost bune dar nu sau umflat ca ale tale.pop
RăspundețiȘtergereIn mod normal daca ai respectat toti pasii ar fi trebuit sa se umfle la prajit. Aluatul e la fel cu cel pentru eclere.
RăspundețiȘtergereAi facut exact ca in reteta si nu ti-a iesit?
Te pup si astept detalii ca putem edifica misterul ;)
am facut exact cum am citit dar nu sau umflat cum trebuia poate sa fi fost aluatu un pic caldut cand am pus ouale cred,dar la gust au fost bune lea mancat iubitu pe toate iam zis ca nu miau iesit stralucite ca nu au crescut cum trebuia si mia zis cas delicioase.ori ptr prima oara miau iesit destul de bune(deci ele au crescut dar nu de ajuns).o sa mai fac o data saptamana asta si o sa fac cu mai multa rabdare.azi chiar am facut alta reteta de a ta cu fasole verde(salata de fasole cu maioneza)a iesit super am mancat tot.imi prind foarte bine retetele tale atunci cand nu stiu ce sa mai fac sau nu stiu cum sa fac.sunt incepatoare inca in arta culinara.pop dulce,sincer ai avut o idee buna cu retetele astea care includ si poze asa toata lumea stie exact cum sa faca,ma refer la persoanele ce nau facut niciodata o anumita reteta,mie imi prind foarte bine.
RăspundețiȘtergereTe pup Diana, ma bucur extrem de mult ca iti sunt de folos retetele de aici de pe blog. Nici eu nu sunt mare maestra in arta culinara, mai am multe de invatat, insa am o pasiune din asta si imi place sa gatesc.
RăspundețiȘtergereSpor la tura a doua de gogosele sper sa iasa aerate de data asta ;)
PS. Nu uita sa le prajesti in mai mult ulei, cat sa se scufunde. Se vor ridica la suprafata cand se umfla.
ok,mersi mult si te pup
RăspundețiȘtergereFOARTE BUNE ,GOGOSELELE
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-au placut Anca, o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereeu stiu ca se numesc "vanturile calugaritelor"!
RăspundețiȘtergere