Ador grisinele astea crocante si apetisante, le-am pregatit ca aperitiv inainte de un gratar copios…. mmm au avut mare succes!
Partea super e ca se fac din aluat de pizza si cum eu facusem pizza cu o zi inainte am pus deoparte niste aluat special pentru grisinele astea ;)
Reteta e preluata si usor modificata de la LauraAdamache specialista in aluaturi ;)
Timp: 1h
Portii: 4
Ingrediente:
Aluat: 200g faina, 50g gris (grisul il face mai crocant), 1 lingura ulei (de masline), 150ml apa calduta, 3g drojdie uscata, sare
Umplutura:
- 150g masline fara samburi, 1 lingurita ulei (de masline), 2 catei usturoi, piper, oregano, ardei iute proaspat (optional)
sau
- 50g telemea, 20g parmezan, busuioc proaspat, patrunjel, piper
Mod de preparare:
Plamadim un aluat de pizza din ingredientele mentionate si lasam la dospit la loc cald timp de aprox 30min.
Intre timp pregatim umpluturile. Strivim cateii de usturoi fara sa ii curatam de coaja si ii punem la calit intr-o lingurita de ulei de masline. Dupa ce s-a rumenit il scoatem si il aruncam.
Taiem maslinele feliute si le adaugam in craticioara.
Adaugam piper, oregano si un praf de sare (daca maslinele nu sunt deja sarate).
Calim cateva minute si oprim focul.
Pentru umplutura de branza vom rade telemeaua si parmezanul prin razatoarea mare si o vom amesteca cu cateva frunze proaspete de busuioc si patrunjel maruntite si un praf de piper.
Ok, aluatul trebuie sa fi crescut de acum asa ca il vom imparti in doua si vom intinde cu sucitorul cate o foaie mare si subtire.
Pe jumatate de foaie punem umplutura si cu cealalta jumatate acoperim.
Taiem fasii de aluat, le rasucim si le asezam in tava cu hartie de copt.
Procedam la fel si cu umplutura de branza.
Dam tavile la cuptorul incins petru aprox. 10-15min, pana se rumenesc grisinele.
Asta ar trebui sa obtinem:
Foarte bune au mai fost…
Sa le incercati, chiar merita si nu necesita un efort prea mare ;P
Pofta buna!
Superb ti-au iesit grisinele!! Iar cele cu telemea mi-au facut o pofta nebuna!! Am sa le refac si eu cat de curand. Te pup si ma bucur mult ca ti-au placut!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Laura, chiar au fost extrem de bune. Te pup si te mai astept pe aici pe la mine :)
RăspundețiȘtergereReteta e delicioasa! Trebuie sa va spun si varianta leneșului : masline fara samburi+putina branza feta+putina branza de vaci+ulei de masline si condimente= totul la blender... A iesit o pasta,am intins-o pe foaie si ...da-i si lupta! :)))
RăspundețiȘtergereMultumesc pt reteta!