miercuri, 13 ianuarie 2010

Cremă de migdale

IMG_2234_

Crema de migdale este o cremă crudă ce se prepară la rece din cantităţi egale de pudră de migdale, zahăr pudră, unt şi ouă. Se utilizează ca umplutură pentru diverse tarte, sau intră în compoziţia altor creme precum crema frangipane utilizată pentru Galette des Rois.

Necesită întotdeuna coacere împreună cu aluatul în care va fi îmbrăcată.

Timp: 10min

Porţii: 3-4

Ingrediente: 2 ouă întregi, 100g zahăr pudră, 100g unt, 100g pudră de migdale, esenţă de vanilie şi rom (opţional)

Mod de preparare:

Frecăm energic untul la temperatura camerei şi zahărul pudră.

IMG_2226_

Adăugăm apoi pudra de migdale şi ouăle unul câte unul.

IMG_2231_

Omogenizăm bine cu mixerul şi adăugăm arome suplimentare dacă este necesar.

Eu am utilizat-o pentru prepararea cremei frangipane pentru Galette des Rois.

IMG_2239_

Spor la gătit!

2 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails