Crema de migdale este o cremă crudă ce se prepară la rece din cantităţi egale de pudră de migdale, zahăr pudră, unt şi ouă. Se utilizează ca umplutură pentru diverse tarte, sau intră în compoziţia altor creme precum crema frangipane utilizată pentru Galette des Rois.
Necesită întotdeuna coacere împreună cu aluatul în care va fi îmbrăcată.
Timp: 10min
Porţii: 3-4
Ingrediente: 2 ouă întregi, 100g zahăr pudră, 100g unt, 100g pudră de migdale, esenţă de vanilie şi rom (opţional)
Mod de preparare:
Frecăm energic untul la temperatura camerei şi zahărul pudră.
Adăugăm apoi pudra de migdale şi ouăle unul câte unul.
Omogenizăm bine cu mixerul şi adăugăm arome suplimentare dacă este necesar.
Eu am utilizat-o pentru prepararea cremei frangipane pentru Galette des Rois.
Spor la gătit!
Arata foarte bine. Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Lira :)
RăspundețiȘtergere