Cred că v-aţi obişnuit deja ;)… când în numele reţetei apare atributul “belgiene” e clar că berea e unul din ingrediente :P
Asta e, ce să-i faci dacă Belgia e ţara berii şi belgienii sunt morţi după ea :D
Aşadar, clătite aperitiv cu bere umplute cu jambon şi caşcaval emmental…
Timp: ~1h
Porţii: 3-4 (~10buc)
Ingrediente: 250g făină, 3 ouă, 200ml bere brună, 300ml lapte, 40g unt (sau 2 linguri de ulei), 1 praf de sare
Umplutura: 10 felii de jambon, 200g caşcaval emmental ras
Mod de preparare:
Preparăm aluatul de clătite. Amestecăm într-un vas încăpător făina (de preferabil cernută) cu sarea. Adăugăm ouăle unul câte unul, puţin lapte şi amestecăm.
Încorporăm treptat restul de lapte şi berea (Leffe brună am folosit eu) până obţinem un aluat omogen. Adăugăm untul topit sau uleiul şi lăsăm coca să se odihnească pentru aproximativ jumătate de oră.
Coacem apoi clătitele într-o tigaie încinsă, unsă cu puţin unt sau ulei. Adăugăm câte un polonic de aluat şi înclinăm tigaia ca să se repartizeze în mod egal. Focul trebuie să fie mediu spre tare.
Când s-a copt pe o parte o întoarcem cu o paletă şi aşezăm o felie de jambon pe jumătate de clătită.
Adăugăm şi caşcaval ras tot pe aceeaşi jumătate de clătită.
Acoperim cu cealaltă jumătate şi apăsăm uşor cu paleta.
Pliem apoi clătita ca o batistă şi mai lăsăm în tigaie câteva secunde să se topească caşcavalul.
Cam asta e… :P
Ideea e să se topească caşcavalul până scoatem clătita din tigaie. Yammy…
Bune rău… şi berea are contribuţia ei la toată treaba asta ;)
Nu vă mai zic decât…
Poftă bună! ;)
Bune clatite.Bere Leffe bea sotul meu.
RăspundețiȘtergereo bunatate, am facut si eu.
RăspundețiȘtergereFenomenale ;)
RăspundețiȘtergere