duminică, 31 ianuarie 2010

Clătite belgiene cu jambon şi emmental

IMG_0602_

Cred că v-aţi obişnuit deja ;)… când în numele reţetei apare atributul “belgiene” e clar că berea e unul din ingrediente :P

Asta e, ce să-i faci dacă Belgia e ţara berii şi belgienii sunt morţi după ea :D

Aşadar, clătite aperitiv cu bere umplute cu jambon şi caşcaval emmental…

Timp: ~1h

Porţii: 3-4 (~10buc)

Ingrediente: 250g făină, 3 ouă, 200ml bere brună, 300ml lapte, 40g unt (sau 2 linguri de ulei), 1 praf de sare

Umplutura: 10 felii de jambon, 200g caşcaval emmental ras

Mod de preparare:

Preparăm aluatul de clătite. Amestecăm într-un vas încăpător făina (de preferabil cernută) cu sarea. Adăugăm ouăle unul câte unul, puţin lapte şi amestecăm.

IMG_0577_

Încorporăm treptat restul de lapte şi berea (Leffe brună am folosit eu) până obţinem un aluat omogen. Adăugăm untul topit sau uleiul şi lăsăm coca să se odihnească pentru aproximativ jumătate de oră.

IMG_0578_

Coacem apoi clătitele într-o tigaie încinsă, unsă cu puţin unt sau ulei. Adăugăm câte un polonic de aluat şi înclinăm tigaia ca să se repartizeze în mod egal. Focul trebuie să fie mediu spre tare.

IMG_0581_

Când s-a copt pe o parte o întoarcem cu o paletă şi aşezăm o felie de jambon pe jumătate de clătită.

IMG_0582_

Adăugăm şi caşcaval ras tot pe aceeaşi jumătate de clătită.

IMG_0583_

Acoperim cu cealaltă jumătate şi apăsăm uşor cu paleta.

IMG_0584_

Pliem apoi clătita ca o batistă şi mai lăsăm în tigaie câteva secunde să se topească caşcavalul.

IMG_0586_

Cam asta e… :P

Ideea e să se topească caşcavalul până scoatem clătita din tigaie. Yammy…

IMG_0587_

Bune rău… şi berea are contribuţia ei la toată treaba asta ;)

IMG_0598_

Nu vă mai zic decât…

Poftă bună! ;)

3 comentarii:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails