Un sos foarte foarte bun ce nu se compară cu nici un soi de ketchup, sau alte aşa zise sosuri de pizza la borcan. Eu îl prepar în doi timpi şi trei mişcări cât stă aluatul de pizza la dospit şi îl folosesc atât pentru uns pe aluat cât şi la masă pentru cine mai doreşte supliment peste pizza ;)
Timp: ~10min
Porţii: 2-4
Ingrediente: 2 roşii proaspete (roşii din conservă sau suc de roşii), 1 lingură ulei de măsline, dafin, cimbru, busuioc, oregano, sare, piper, un praf de zahăr
Mod de preparare:
Tocăm roşiile (la maşina de tocat, la răzătoare sau la cuţit) şi le călim într-o lingură de ulei de măsline.
Adăugăm condimentele, sare, piper şi un praf de zahăr. Lăsăm să dea în câteva clocote şi închidem focul.
Dacă veţi considera că nu s-a format un sos suficient de omogen în urma fierberii puteţi să îl mixaţi un pic cu blenderul. Nu foarte mult, să nu îl păstuim.
Ok, avem sosul… îl folosim fie pentru uns blatul de pizza înainte de a pune ingredientele…
…ori ca atare la masă când servim pizza ;)
Delicios…
Poftă bună!
Merci frumos pentru reteta. Pe mine cel putin ma ajuta f mult. pupici
RăspundețiȘtergereCu placere Onuta ;)
RăspundețiȘtergere