Tot din meniul de sărbători fac parte şi aceste foietaje spiralate cu şuncă şi mozzarella. Se fac rapid, se coc rapid şi se consumă la fel de rapid şi cu poftă ;)
Timp: ~30min
Porţii: 4
Ingrediente: 1 foaie de aluat foietaj, 2 felii mari de şuncă (sau mai mult), 200g mozzarella feliată sau rasă, 1 ou, busuioc uscat, piper
Mod de preparare:
Dacă folosim aluat congelat îl lăsăm să se decongeleze la temperatura camerei. Întindem apoi foaia şi o ungem cu o parte din oul bătut.
Aşezăm feliile de şuncă, brânza feliată sau rasă şi condimentele.
Roluim strâns sub formă de sul.
Apoi tăiem felii cam de grosimea unui deget.
Aşezăm spiralele în tavă pe hârtie de copt şi le ungem cu restul de ou bătut. Încingem bine cuptorul la mediu (200°C) şi le coacem pentru aproximativ 20min, până se umflă şi se rumenesc frumos.
Cam asta-i tot. Le servim după ce s-au răcit.
Poftă bună!
Iuiiiii , ce repede si ce apetisant....Am luat reteta si eu!Multam' fain!:)
RăspundețiȘtergere;) cu placere Ana-Maria
RăspundețiȘtergerele-am preparat pentru revelion si au fost senzatia serii. excelenta reteta!
RăspundețiȘtergerebuna draga trinity.te rog daca vrei sa-mi spui la ce magazin ai gasit aluat foietat in belgia.multumesc mult anticipat.pupici
RăspundețiȘtergereBuna Dani, eu cumpar aluatul de la Colruyt de la raionul congelate se gaseste sub forma de dreptunghiuri in cutii de carton. Daca vrei aluat de foietaj proaspat poti folosi foile pentru tarte care se gasesc pe langa branzeturi. O seara frumoasa!
RăspundețiȘtergeremultumesc mult pt raspuns.voi cauta unde mi-ai spus.pupici
RăspundețiȘtergereFantastica reteta, big like!
RăspundețiȘtergere