Vezi constant clatitele astea mancate la micul dejun in serialele americane. Pare-se ca sunt foarte apreciate pe continentul de peste ocean asa ca m-am gandit sa incerc si eu in premiera aceasta reteta. Ei le servesc caldute cu sirop/dulceata de artar sau cu crema de ciocolata, defapt cred ca merg bine cu orice fel de gem/dulceata la fel ca si clatitele noastre autohtone ca doar au cam acceasi compozitie doar ca sunt pufoase...
Timp: 30min
Portii: 2-3 (10 clatite)
Ingrediente: 330 gr de faina, 6 linguri de zahar, 80 ml de ulei, un varf de lingurita de sare, un pliculet de praf de copt, 250 ml de lapte, 3 oua
Mod de preparare:
Amestecam intai ingredientele solide: faina, sarea, zaharul, praful de copt.
Separat amestecam ouale batute, uleiul, laptele.
Turnam apoi treptat ingredientele lichide peste cele solide si amestecam bine pentru a nu se face cocoloase.
Trebuie sa obtineti o compozitie mult mai groasa decat cea pentru clatitele clasice.
Incingeti apoi o tigaie teflonata si puneti cate un polonic din compozitie.
Cand clatitele fac mici basicute, e momentul sa le intoarceti pe partea cealalta.
Mai lasam putin si pe partea cealalta si clatita americana e gata.
Merg de minune la micul dejun cu un pahar de lapte rece sau cu cafea :P
Noi le-am servit cu crema de ciocolata si nuca de cocos presarata deasupra…
… si cu dulceata de struguri…
Bune, bune, ne-au placut. O sa mai fac!
Pofta buna!
Hello...trebuie sa recunosc ca acest blog este nemaipomenit...jos palaria...si imi permit sa spun asta in numele tuturor celor care au placere pentru a gati...dar sa revin....mmmm pancakes...absolut delicioase....timp scurt ptr. preparare....coacere imediata...pufoase ca niste norisori... si foarte bune! Felicitari pentru munca depusa si...la mai multe retete!!! :))
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Georgiana pentru cuvintele frumoase. Ma bucur ca v-au placut pancakes. Te invit sa mai incerci retete si astept impresii :)
RăspundețiȘtergereGrozave pancakes, am inghitit in sec, musai sa le fac azi. Felicitari pentru blog, foarte delicios ! :)))
RăspundețiȘtergereSa le incerci Anaid sunt simple si gustoase :) Multumesc si te mai astept!
RăspundețiȘtergereBuna!Am vrut numai sa iti spun ca ai un blog grozav!Imi place foarte mult ca abordezi retete din bucataria internationala fiindca sa facem tocanita si mamaliga ne pricepem cam toate. Eu am cautat de vreun an o reteta de pancakes ca lumea si ale tale sunt singurele care mi-au iesit. Felicitari!Sper sa ne inspiri cat mai mult timp cu retetele tale.
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet Fluturashroz pentru aprecierile frumoase :) Te pup si te mai astept cu drag prin bucataria mea virtuala ;)
RăspundețiȘtergereAzi am facut pancakes dupa reteta ta. Au iesit extraordinare. Eu nu prea fac dulciuri dar astea cred ca o sa le fac mai des deoarece se fac extrem de repede, dificultatea este foarte mica si consumul de energie zero. In plus gustul este extraordinar. Le-am pus cu finetti deasupra, cu gem si simple cu lapte. Super.Pupici
RăspundețiȘtergereSa va fie de bine Onuta, va pup si va astept cu drag!
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru blog!Imi plac la nebunie retetele tale.
RăspundețiȘtergereSe poate prepara compozita de cu seara, pastrata la frigider si pregatite de dimineata? Va fi acelasi rezultat?
RăspundețiȘtergereSigur ca da, si eu fac de multe ori asa fiindca e mai comod adoua zi ;)
RăspundețiȘtergereSucces!